Temakveld Etne kyrkje

Måndag 26. september kl. 19.00 held Helge Simonnes (tidlegare sjefsredaktør i Vårt Land) foredrag i Etne kyrkje:

"Når konspirasjonsteorier og religiøs retorikk truer demokrati og verdensfred"

- om kirkers støtte til "de sterke menn", Vladimir Putin og Donald Trump.

Helge Simonnes er tidlegare sjefsredaktør i Vårt Land. Han har nettopp gitt ut boka "Trump, Gud og kirken", og bøkene "Kampen om korset i politikken" (2019) og "En Gud for de mange" (2016).

NRKs tidlegare USA-korrespondent Bjørn Hansen gir følgjande vurdering av tilsvarande foredrag: "Det er sjelden jeg går til et foredrag om samfunnsspørsmål som ligger litt i utkanten av mitt tradisjonelle interesseområde, som er internasjonal politikk og økonomi. Men Helge Simonnes`foredrag på Nesodden ga meeg en ny og spennende innsikt i forholdet og skjæringspunktet mellom religion og politikk. Det var en glimrende gjennomgang, rikt på innhold og fint avdempet i form."

• Mulighet for spørsmål og kommentarar til foredraget.
  • Enkel servering.
  • Orgelmusikk ved Solveig Sørheim.
  • Gratis entrè!

Arrangør: Sokneråda i Skånevik og Etne.